I dette indlæg vil jeg dele viden, metoder og egen opfattelse af, hvad motivation er og hvordan du kan finde din personlige motivation til forandring. 

HVORFOR ER JEG IKKE MOTIVERET?

Mange mennesker går og siger, at de ikke er motiveret eller “jeg føler mig ikke motiveret”.

En ting der er helt sikkert er, at motivationen ikke kommer flyvende ind fra siden og rammer dig en dag, hvor du så vågner op og føler dig motiveret.

Det er desværre sådan med motivation, at det aldrig er der, når du har brug for det.

Du kan godt have en dag, hvor du aftenen før tænker: “I morgen begynder jeg på at spise sundere og træne, fordi det siger andre at jeg skal, fordi det er det bedste for min krop” eller fordi du måske har set en reklame/artikel/film eller andet, som gør at du lige føler dig motiveret til at komme igang.

Når du så vågner næste morgen…, ja så er du IKKE motiveret og du får IKKE ændret det du gerne vil i dit liv og så håber du herefter igen at den rette motivation kommer.

Hvis du prøver at finde din motivation gennem noget du “skal” eller “bør” så skal du ikke regne med at det er holdbart i længden. Du vil tværtimod opleve at du automatisk bliver mindre motiveret, hvis det er noget du SKAL eller BØR.

Min opfattelse er, at mange motivationsteorier og metoder er forkerte og nyttesløse, se f.eks. bare på cigaretpakkerne – her er der skrammebilleder, men virker det efter hensigten og får folk til at stoppe med at ryge? Vurder selv..

Det er jo heller ikke fordi at vi ikke ved, at slik, sodavand og alkohol er usundt og dårligt for vores kroppe, men det stopper ikke folk fra at spise eller drikke det.

Motivationen skal du selv finde frem til, det skal komme inde fra ud fra dine lyster og værdier. Så altså noget som du vil og har lyst til i dit liv.

 

Et eksempel som ikke giver nogen mening: 

Du sidder tirsdag og eftermiddag og har lyst til en is, men da du har aftalt med dig selv, at det kun er lørdag du må spise usundt må du vente til lørdag.

Når du så kommer til lørdag kan det være, at du slet ikke har lyst til den is, som du havde tirsdag, men i virkeligheden gør det jo ingen forskel om du spiser en is tirsdag eller lørdag?

Så forhold dig til dit liv og virkeligheden, ikke til det ideelle eller til noget som alle andre foreslår, fordi når alt kommer til alt er der ingen der kender dig bedre end du selv gør!

HVAD ER MOTIVATION?

Motivation er et vidt begreb og meget individuelt, alt afhængig af hvem du er. Motivation er det der gør, at du starter og fortsætter på at arbejde mod
dit mål. Der findes to former for motivation: den indre og den ydre.

HVORDAN FÅR DU MOTIVATION?

Spørg dig selv, hvad du har lyst til, hvad interesserer dig og hvad giver din hverdag og dit liv værdi?

Arbejd med din målsætning, sæt dig mål, find ud af hvad du gerne vil og hvad du drømmer om.

Stil dig selv nogle spørgsmål og skriv det ned i hånden.

Når du finder noget som DU har lyst til og drømmer om, så vil du opleve at du ikke mangler motivation til at arbejde hårdt for og gøre noget, som
andre ikke gør, fordi det er dit eget projekt, dit mål og ønske!

Jeg lover dig én ting, at hvis du selv finder frem til noget du vil ændre er din motivation større end, hvis andre fortæller dig, hvad du skal eller kan
gøre. Andre kan og skal ikke installere nogen motivation i dig eller for dig. Så hold op med at gå og kigge efter eller vente på den rette motivation.

Mit forslag er i stedet, at begynde at arbejde med at finde den hos dig selv gennem bevidsthed og spørgsmål.

SPØRGSMÅL DU KAN STILLE DIG SELV FOR AT FINDE DIN INDRE MOTIVATION:

  • Hvad har jeg lyst til?”
  • “Hvornår er jeg motiveret?”
  • “Hvad interesserer mig?”
  • “Hvad er jeg god til?”
  • “Hvad giver mening for mig?”

Et afsluttende citat fra mig:

“MOTIVATION GIVER IKKE RESULTATER, DET GØR SELVDISCIPLIN OG HANDLING”.

 

Så husk at uanset, hvor motiveret du er skal du tage initiativ og handle på dine mål.

Tak fordi at du læste med, jeg håber du kan bruge det!

/René Sehested