God energi er essentielt med henblik på, at nå dine mål!

I denne artikel vil jeg komme med mine bedste tips og tricks til, hvordan du kan øge og optimere dit energiniveau væsentligt. 

I mit arbejde som selvstændig, er det utrolig vigtigt for mig, at have energi til hele dagen, hver eneste dag, uanset om det er regnskab, møder, coaching sessions eller oplæg der er i kalenderen. 

Herunder vil jeg dele mine bedste råd til, at have god energi i dit liv. 

De fleste ting vidste du nok allerede, men nogle gange er det meget rart, at få dem genopfrisket og dermed blive mindet om det. 

1) PRIORITER DIN SØVN

Det er altafgørende, at du føler dig frisk og udhvilet for at præstere optimalt i løbet af dagen.

De fleste anbefaler 7,5 – 8 timers søvn dagligt, men det kan variere og er individuelt, hvad ens behov er, så prøv dig frem. 

Et godt tip vil være, at gå i seng nogenlunde samme tid hver dag og tilsvarende stå op på samme tidspunkt, så du har en stabil døgnrytme. 

2) SPIS SUNDT & DRIK VAND

Vi kommer ikke udenom, at den rette kost og næring er væsentligt for, om du har energi i løbet af dagen. Spis gerne jævnligt, så dit blodsukker ikke har for mange udsving i løbet af dagen.

Vand er også væsentligt for, så skru ned for koffein og op for dit indtag af vand. 

Din krop vil elske dig for det. 

3) DYRK MOTION – VÆR FYSISK AKTIV

Det er noget jeg selv kan mærke stor effekt af. Hvis du mangler energi og føler dig træt, så prøv at gå en tur, cykle, løb eller tag en tur i træningscentret.

Her vil du opleve, at du får fornyet energi og klarhed i dit sind. 

4) FOKUSER PÅ, AT HAVE POSITIVE TANKER

Når du har negative og triste tanker vil det påvirke dit humør negativt og dermed også din energi. Hav i stedet fokus på de gode, positive ting i dit liv og vær taknemmelig for de mennesker, oplevelser osv., som du værdsætter!

5) HAV ET KONKRET INSPIRERENDE MÅL

Det er også noget, som har en stor effekt på dit energiniveau. Har du et inspirerende og motiverende mål, så vil det drive dig til handling og øge dit energiniveau, da du er spændt på, at udvikle dig og arbejde mod målet. 

6) LYT TIL NOGET GOD MUSIK

Ganske enkelt og lige til. Lyt til noget musik, som du kan lide og det vil give dig fornyet energi. 

7) UNDGÅ FOR MEGET TV & TID PÅ DE SOCIALE MEDIER

Det dræner dig, hvis du bruger for meget tid på tv og de sociale medier, især hvis det er noget som gør dig i dårligt og trist humør. Så tænk over, hvad du ser og hvordan det påvirker dig. 

HUSK:

“Husk din energi = engagement og engagement = dine resultater!”

Tak for at du læste med, jeg håber det var givende og du fandt det inspirerende.

Har du nogen i dit netværk, som kunne have glæde af denne artikel, så del det endelig gerne med dem!

/René Sehested.